Over mij

Graag draag ik bij aan een wereld die ‘heel’ is. Een wereld waar respectvol met elkaar en met de aarde omgaat, waar het klopt en waar toegang tot bronnen eerlijk is verdeeld.

Mijn fascinatie voor de natuur heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader was docent Biologie op een Pabo en mijn moeder bouwde gestaag aan haar enorme collectie insecten. Dozen vol hadden we en wij werden bij de jacht ingezet. Eigenlijk ben ik in de toverdrank gevallen… Mijn vader ging prat op zijn ‘verrassingstasje’ dat hij zowat dagelijks mee naar school nam. In dat tasje kon van alles zitten; bladeren, vruchten, veren, kuikens en zelfs een keer een hele kip. Levend en wel. Hij hield ervan zijn leerlingen te verrassen en maakte biologie leerbaar door het leuk en vooral tastbaar te maken. Hij leerde me op die manier dat je om iets zichtbaar te maken, een ander perspectief nodig hebt. Liefst een niet zo voor de hand liggend perspectief want de impact daarvan is groot. In mijn Nature Wise aanpak bestaat mijn ‘verrassingstasje’ uit kennis van ecologie en natuur, vele fraaie foto’s en een stevige portie humor die ik al naar gelang de situatie gebruik in mijn advieswerk.

 

Expertise

Ik ben ondernemend van aard en verbindt strategie aan uitvoering en wat ik zie gebeuren in de praktijk help ik vertalen naar strategische doelstelling. Ik observeer en analyseer scherp en zuiver. Ik breng structuur aan in schijnbaar chaotische situaties en houd het oog op de bal. Graag bied ik verassende perspectieven die helpen om het doel te bereiken. Mijn inspiratie daarvoor haal ik uit de natuur.

Nederland Rotterdam 5 oktober 2017.
VPNG Jaarcongres 
Foto: Jan Boeve

Graag zet ik mijn talenten in om mensen de ogen te openen, nuttige en niet functionele zaken zichtbaar te maken en mogelijke oplossingsrichtingen voor organisatievraagstukken in beeld te brengen. Ik richt me niet op de producten van organisaties maar op de omstandigheden waarin ze worden gemaakt. Als teamleden zelf met nieuwe ideeën of oplossingen komen om het beter te doen, dan zijn we op de goede weg! Die momenten in het proces maken me gelukkig.

 

Samenwerking

Voor ik mijn bureau ‘Nature Wise’ startte, heb ik ruim 20 jaar vanuit Cailin Partners met verschillende collega’s gewerkt aan duurzaamheidsvraagstukken, educatie en procesondersteuning in het publieke domein. Ik koos er recentelijk voor mij te specialiseren in Biomimicry voor organisatie.

Nature Wise werken aan duurzaamheid doe je natuurlijk niet alleen! Er zijn vele collega’s en organisaties waar we met veel plezier mee samenwerken. Zie ons netwerk.


Meer weten?

Geïnteresseerd in een inspiratie lezing, een bijdrage aan uw workshop of anderszins? Neem dan contact met mij op. Een eerste kennismakingsgesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

Bowine Wijffels

06.51204682

b.wijffels@cailin.nl

 

CV Bowine Wijffels 2018