Wij bieden een ‘helpende hand’ uit de natuur

Hoe vitaal is jouw team of organisatie? 

Nature Wise ontwikkelde een eenvoudig instrument, de zogenaamde ‘helpende hand’ waarmee je een analyse kunt maken van jouw team of organisatie. Gebaseerd op de basis principes van teams in de natuur. Op deze pagina lees je meer over die principes en onderaan is dit samengevat in het model (de helpende hand). Meer weten over de toepassing ervan? b.wijffels@cailin.nl 

 

Teams in de natuur hebben focus 

Een kudde olifanten beschermt collectief de jongen. Jan-van-genten helpen oudere, blinde soortgenoten aan voedsel. Mieren communiceren met simpele regels en signalen. we mogen ons niet met de natuur vergelijken, maar wel kunnen we leren van de onderliggende principes. Deze principes heb ik benut voor het ontwikkelen van een model om een ‘analyse’ te maken van een team of organisatie. Hieronder een toelichting

Teams (groepen) in de natuur hebben oog voor balans. Er zijn drie belangrijke ‘basisbehoeftes’: voedsel, veiligheid en voortplanting (de 3 V’s) en deze worden in balans gehouden. Is er een seizoen weinig voedsel, dan kan het zijn dat er een voortplantingsseizoen wordt overgeslagen. Is er voldoende voeding voor de organisatie en het team? Voelen de leden van het team zich veilig in hun werk? En is de focus voldoende gericht op productie: diensten of producten die in de wereld wordt gezet? Voortplanting dus? Zijn we nog voldoende gefocused op wat belangrijk voor ons is?

 

Teams investeren in relaties

Net als in een ecosysteem is een organisatie (bedrijf, overheid, NGO) een complex systeem van relaties. Het is geen vorm en alle organisatieharkjes ten spijt, het gaat vooral over wat er in de tussenruimte in die hark gebeurt. Niet alleen intern, maar ook in het ecosysteem van een organisatie. Relaties vormen de basis van ‘organisaties’ en gezonde relaties zijn wederkerig, zo leren we van de natuur. Wederkerig il zeggen dat beide partijen voordeel hebben. Op zoek naar wat gezonde en wat ongezonde relaties zijn in organisaties en netwerken zijn, helpt het om de volgende rollen in relaties te onderscheiden: Partner, Prooi, Parariet, Plaag en Predator. Welke rol heb je? En welke rol is nodig voor wederkerigheid?

 

Teams nemen notie van de context

En dat alles vindt plaats in een dynamische context van steeds wisselende omstandigheden. Als geen ander weet de natuur adequaat op veranderingen in de omgeving te reageren. Loofbomen laten hun bladeren vallen, eekhoorns leggen een voorraad nootjes aan en krijgen een wintervacht. Daar vallen mooie lessen uit te leren en toe te passen op organisaties.

 

De ‘helpende hand’ uit de natuur   

Bovenstaande principes zijn samengebracht in een model; de helpende hand. Deze hand staat symbool voor de ecologische basis die nodig is voor de organisatie van de toekomst.

De vingers van het model (focus op voedsel, veiligheid en voortplanting) geven de richting, de handpalm (relaties) vorm de basis. In de palm van de hand de core van de organisatie  (DNA en organisatiewaarden).

Het model (ontwikkeld door Bowine Wijffels en vormgegeven door Karen de Mos) is een effectief instrument om zwakke plekken en aandachtpunten van een organisatie of bedrijf te duiden. En op simpele wijze te bouwen aan een organisatie die veerkracht en souplesse weet te combineren zoals alleen ecosystemen dat kunnen!