Een natuurlijke blik op werken en netwerken

De grote maatschappelijke transitievraagstukken rond milieu, gezondheid of sociale kwesties die te complex zijn om door slecht één partij opgelost te worden. Ze vragen een integrale aanpak. Niet eindeloos polderen maar daadkracht vanuit diversiteit vanuit zorgvuldig opgebouwde relaties.

Wederkerige relaties zijn ingewikkeld en tegelijk van levensbelang

Workshop

Leer de natuurlijke principes van werken in netwerken tijdens een dag workshop op een mooie locatie in het midden van het land of als je dat liever hebt, in het buitengebied. Met een wandeling in de natuur voor wat inspiratie. Een op maat workshop rond vragen die spelen in jullie organisatie kan ook. We werken graag op maat.

Voor een op maat workshop kun je ongeveer rekenen met 150 euro (ex btw) voor 8 – 12 deelnemers

Voorbeeld 1 – Focus houden in organisch netwerk

Steeds meer organisaties en bedrijven werken in netwerken rondom regionale en maatschappelijke vraagstukken. Hoe zorgt je dat het echt blijft werken in zo’n netwerk? Hoe houd je focus op de bal, respecteer je de verschillen en houd je de samenwerking vitaal?

Voorbeeld 2 – Kwaliteit van verbinding

Alle actoren in een ecosysteem zijn met elkaar verbonden en een dergelijk systeem werkt zonder dat er sprake is van macht of hiërarchie. Toch is er invloed van organismen op elkaar, en ruimte voor eigen ontwikkeling.

In deze workshop maak je kennis met de ecologische principes van het werken in netwerken. Je leer op een meer (eco-)systemische manier kijken naar jouw netwerken en je onderzoekt aan de hand van een ecologische netwerktool hoe je de focus en de vitaliteit in jouw netwerk kan vergroten.

Doelgroep

Voor iedereen die werkt in netwerken van verschillende organisatie en geïnteresseerd is in het toepassen van succesvolle patronen uit de natuur (bio-inspired learning). Heb je belangstelling voor een workshop op maat, stuur me dan een mail en informeer naar de mogelijkheden: b.wijffels@nature-wise.nl