Leiderschap

Mannetje apen slaan zichzelf imponerend op de borst, hengsten binden de strijd aan met hun rivalen en bokken erop in et hun hoorns. In deze schermutselingen gaat veel tijd en energie zitten. Dat gebeurt daarom alleen al deze vorm van leiderschap nodig is.

Kracht is niet de belangrijkste eigenschap voor leiders in de natuur. Chimpansees bijvoorbeeld kiezen hun leider aan de hand van twee factoren: kracht [Is deze leider sterk genoeg om de weg te weten?] en sociaal gedrag [heeft deze leider oog voor mijn/onze belangen?]. Bij sommige soorten dieren werken er soms meer leiders samen, de leider heeft een ‘kroonprins’. De taak van de kroonprins is de leider te assisteren in ruil voor het recht op te mogen paren.

Er zijn ook groepen waar helemaal geen sprake van een leider is, denk aan een zwerm vogels of een school vissen. In zo’n groep vindt zelforganisatie plaat op basis va een aantal eenvoudige regels. Of er is sprake van wisselend leidershap. In een V-formatie vogels bijvoorbeeld.

Natuurlijk leiderschap

Het systeem van ‘verworven rechten’ in organisatie maakt een natuurlijke leiderschapskeuze haast onmogelijk. Eenmaal op een positie, is het niet eenvoudig een leider weer weg te sturen, zelfs niet als blijkt dat de club in nieuwe omstandigheden hele andere leiderschapskwaliteiten nodig hebben. Meer flexibiliteit in wet- en regelgeving op terrein van HR kan hier helpen. Meer lef binnen een organisatie ook.