Boekje ‘Tien ideeën voor een Circu-Lean organiseren’

Kunnen we aan de hand van de 10 belangrijkste klantvragen uit de Lean praktijk met behulp van Biomimicry een nieuw perspectief ontwikkelen op de Lean aanpak? Daarmee Lean geschikt maken voor een circulaire wereld en het Biomimicry gedachtegoed toegankelijk maken voor bedrijven. Vanuit dit begon ik samen met ervaren Lean consultant Linda Louwissen aan een gezamenlijke zoektocht.

Een verrassende dialoog rond tien organisatievragen

Het werd een zoektocht met hier en daar stevige hoofdbrekens maar vooral met nieuwe inzichten voor ons beiden. Maar ook met praktische inzichten en mooie perspectieven.  Binnenkort verschijnt ons boekje ‘Tien ideeën voor Circu-Lean organiseren’. Zowel gedrukt als in PDF. Belangstelling?

Voor meer informatie, stuur een mail naar b.wijffels@nature-wise.nl 

 

 

Alleen voor bedrijven?

Tien ideeën voor Circu-Lean organiseren is geschreven op basis van 10 klantvragen en betreffen bedrijfsprocessen rondom producten en diensten. De voorbeelden komen veel uit productiebedrijven omdat die het praktisch en tastbaar maakt. Maar de organisatieprincipe van Lean en Biomimicry die we bespreken zijn zonder twijfel toepasbaar op alle vormen va organisaties, dus ook voor dienstverlening, overheid en non-profit. Het inrichten van een circulaire economie vraagt een veel integraler perspectief. Het gaat in onze ogen niet over spullen, maar over anders omgaan met grondstoffen en anders omgaan met elkaar.