Zoo voor de Zaak!

De dierentuin als inspiratiebron voor ontspannen & succesvol werken

Elke kwartaal een inspiratiewandeling ergens in een dierentuin of dierenpark in ons land

Op een ontspannen manier focus houden en soepel samenwerken, dat is wat we willen in organisaties. Met het oog op het doel, navigerend in de complexiteit van de dagelijkse praktijk, niet gehinderd door hobbels en onverwachte gebeurtenissen.

Meer ontspanning door betere focus

De natuur weet zich al miljarden jaren te verhouden tot een dynamische omgeving. Een groep dieren beweegt mee met veranderingen in seizoen, voedselaanbod en vijanden zonder focus te verliezen op wat belangrijk is. Wat kunnen we leren van hun succesvolle patronen en strategieën? Wat is de waarde hiervan voor jouw eigen team of organisatie? Hoe kun dit vertalen naar je organisatie en hoe kun je als manager hierop sturen?

Ga mee op zoo-spiratie?

Al wandelend in de dierentuin maak je kennis met verschillende strategieën van dieren om succesvol te overleven en te floreren. Je leert een aantal basale principes uit de natuur die je kunt toepassen binnen jouw team of organisatie. Je komt meer te weten over benaderingen die zorgen voor zowel veerkracht als flexibiliteit in je werk en je krijgt antwoord op je eigen meest prangende organisatievraag.

Een kudde olifanten zorgt samen voor het opvoeden van de jongen. Jonge Jan-van-Genten helpen ouderen aan voedsel. Mieren hebben geen leider maar communiceren aan de hand van simpele regels en signalen. Elke team in de natuur hanteert een aantal simpele principes. Wil jij ook dit raadsel ontrafelen? Ga dan mee op zoo-spiratie!

De eerstvolgende Zoo voor de Zaak! is donderdag 19 maart 2020. We verzamelen voor de ingang van de dierentuin, maken een mooie wandeling en genieten van een ontspannen kop koffie/thee. Na afloop kun je zelf in het dierentuin restaurant een lunch gebruiken. Na aanmelding is er een korte intake waarin ik graag hoor over wat jou bezig houdt in je organisatie. Op basis van vragen uit de groep stel ik een wandeling op maat samen.

Praktische info

Donderdag 19 Maart van 9.30 – 12.30 uur.

Kosten: 75,- euro pp exclusief BTW en entree dierenpark en inclusief de Zoo-spiratie achtergrond folder.

De groep is tussen 5 en 12 deelnemers.

Meld je aan door naam, telefoonnummer, werkgegevens en je eventuele vraag te mailen naar: b.wijffels@nature-wise.nl o.v.v. Zoo voor de Zaak!